Banii lui Dodon din Bahamas. Milioane din offshore pentru campania electorala pentru prezidentiale – Investigatie Rise Moldova

Banii lui Dodon din Bahamas. Milioane din offshore pentru campania electorala pentru prezidentiale - Investigatie Rise Moldova

Banii lui Dodon din Bahamas. Milioane din offshore pentru campania electorala pentru prezidentiale – Investigatie Rise Moldova

Socialistii s-au grupat in jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectata la Federatia Rusa si creata intr-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza a fost mare: un transfer de peste 30 de milioane de lei, suma care depaseste cu mult bugetul Partidului Socialistilor de la alegerile locale din 2015, noteaza Rise Moldova.

Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de prezidenţiale, printr-o firmă de media. În baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului. Unii dintre ei sunt politicieni şi au urcat pe muntele Athos alături de liderul lor, Igor Dodon, candidatul cotat cu cele mai mari şanse la fotoliul de preşedinte, scrie RISE MOLDOVA.

RELAȚIA DODON-FURCULIȚĂ

Dodon şi Furculiţă sunt din aceeaşi localitate – Sadova (Călăraşi), deputaţi şi colegi de partid. Îi leagă şi o tranzacţie imobiliară din 2013. Atunci, Dodon i-a vândut lui Furculiţă un apartament de 50 m.p., cu peste 270.000 de lei, situat în sect. Rîşcani din Chişinău.
În acelaşi timp, soţia lui Igor Dodon, Galina, este angajată de mai mulţi ani la firma lui Corneliu Furculiţă – Exclusiv Media SRL, de la care a încasat anul trecut peste 50.000 de lei.

Exclusiv Media SRL a fost fondată la Chişinău în 2011. Patru ani mai târziu, firma a ajuns în proprietatea lui Corneliu Furculiţă, fiind administrată de socialistul Petru Burduja, asociat în afaceri cu Dumitru Ciubaşenco – candidatul oficial la Prezidenţiale al lui Renato Usatîi. Burduja este consilier municipal în Chişinău şi face parte din Consiliul Republican al PSRM.

[……..]

Conexiunea IP, puntea dintre presă şi partid

Din informaţiile obţinute din baza de date on-line „nic.md”, administrată de Î.S. MoldData, şi din site-urile specializate, adresa IP: 195.22.228.187 găzduieşte şi conectează domeniile deţinute de către: Televiziunea on-line TNS (tsn.md), Ziarul Аргументы и факты (aif.md), Pagina web a Partidului Socialiştilor (socialistii.md şi psrm.md), Pagina personală a lui Igor Dodon (dodon.md) şi cea a deputatului socialist Bogdan Țârdea (bogdantsirdea.eu), Asociaţia Garda Tânără – condusă de deputatul socialist Vlad Batrâncea (gardatinara.md) şi Liga de umorişti TVC Moldova, cunoscută drept KVN Moldova (kvn.md).
Sursa>protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *