5 barbati din Moldova au furat din Odesa 2.000.000 de grivne, 2.400 de dolari și 650 euro.

5 barbati din Moldova au furat din Odesa 2.000.000 de grivne, 2.400 de dolari și 650 euro.Un grup infracțional, specializat în săvârșirea infracțiunilor contra patrimoniului pe teritoriile Republicii Moldova, Ucraina și Federația Rusă, a fost anihilat de procurorii în PCCOCS şi ofițerii de investigații.

Făptaşii comiteau infracțiuni de furt, jaf și tâlhării, pe teritoriul Republici Moldova, Ucrainei și Federației Ruse, după care, cu bunurile sustrase reveneau în Republica Moldova și le vindeau. O parte din banii obținuți ilegal, făptuitorii le transmiteau în tezaurul clandestin a organizației criminale „Karamalak”.

Figuranții intenționau să comită o infracțiune pe teritoriul regiunei Odesa. Ulterior, informația a fost transmisă autorităților din Ucraina. Astfel, a fost posibilă reținerea în flagrant delict în orașul Odesa a cinci membri ai grupului infracțional cu vârste cuprinse între 25 și 36 de ani, originari din UTA Găgăuzia, domiciliați în raionul Ceadâr- Lunga, Republica Moldova. Aceștia, au reușit să sustragă dintr-un bancomat amplasat pe teritoriul unei întreprinderi din orașul Odesa 2.000.000 de grivne ucrainești, 2.400 de dolari și 650 euro.

Suspecții au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare atât pe teritoriul Republicii Moldova cât și în Federația Rusă. Aceștia și-au recunoscut vina, fiind reținuți pentru 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 8 la 10 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind măsuri în vederea stabilirii complicității suspecților reținuți la comiterea altor infracțiuni, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *