Peste 100 de copii de la o grădiniţă din Tohatin riscau să mănânce PEŞTE ALTERAT

Copiii care frecventează o grădiniță din comuna Tohatin

Copiii care frecventează o grădiniță din comuna Tohatin

Copiii care frecventează o grădiniță din comuna Tohatin, municipiul Chișinău, riscau să mănânce pește alterat. Noroc de bucătărese, care au depistat acest lucru înainte ca mâncarea să ajungă pe mesele micuților. Directorul instituției preșcolare a alertat autoritățile. Imediat, la faţa locului au venit experţii de la Centrul Municipal de Sănătate Publică şi cei de la Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor.

114 copii riscau să mânânce la prânz peşte cu paraziţi. Administrația instituției spune că este pentru prima dată când agentul economic furnizează produse alterate.

„Am observat că peștele era moale la burtă. Nu avea forma care trebuiește, cum trebuia să fie. Am anunțat doamna directoare, pe urmă comisia de triere, și am hotărât să dăm peștele înapoi, am chemat agentul economic”, a spus Svetlana Daniuliuc, asistentă medicală.

„Peștele era foarte moale. Am anunțat organele competente și toți responsabilii de la toate instituțiile abilitate pentru a verifica și a lua probele respective. Dumnealui ne livrează de o lună de zile peștele. Am înlocuit peștele cu ou”, a explicat Carabețchi Viorica, directoarea grădiniței numărul 223 din Tohatin.

Peștele a fost dus la laboratorul Centrului Municipal de Sănătate Publică.

„Vreau să mulțumesc administrației grădiniței că a avut curajul și a anunțat acest caz. Specialiștii au fost la fața locului, au prelevat peștele pentru analizele de laborator. Trebuie să vedem care este gradul de infectare, dar riscurile sunt contravenție administrativă până la sistarea activității”, a subliniat Luminița Suveică, şefa Centrului de Sănătate Publică din Chişinău.

Părinții copiilor spun că astfel de cazuri au mai avut loc anterior:

„Peștele era cam rău, l-au returnat înapoi și au dat copiilor ou. S-au mai întâmplat cazuri, asta nu este prima dată când am înțeles că se returnează mâncarea.Educatoarele ne-au spus că astăzi a fost modificat meniul”.

„Au mai fost cazuri. Ei întorceau şi iarăşi venea peştele stricat. Cum să fie normal, aceştia sunt nişte copii”.

Rezultatele investigațiilor vor fi gata în câteva zile. Grădinița din Tohatin este frecventată de 172 de copii. Specialiştii spun că, dacă se va demonstra că agentul economic a furnizat produse alterate, acestuia îi va fi sistată activitatea.

sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *