38 de accidente- în ultimele 24 de ore in Chisinau

A38 de accidente-  în ultimele 24 de ore  in Chisinau

38 de accidente- în ultimele 24 de ore in Chisinau

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au intervenit la documentarea a 38 de accidente rutiere soldate cu pagube materiale, trei accidente rutiere soldate cu trei persoane traumate, precum şi 10 accidente rutiere cu părăsire locului.

Potrivit oamenilor legii, cauzele care au condus la producerea accidentelor rutiere au fost:

schimbarea direcţiei de deplasare fără ca şoferul să se asigure;
nerespectarea distanţei dintre automobile în timpul deplasării, care conduce la tamponări din spate;
necedarea trecerii în intersecţii sau ignorarea aplicării regulii „mânii drepte”;
nerespectarea vitezei de deplasare.
În acest context, poliţiştii au aplicat deja sancţiuni în privinţa a 26 de şoferi, sub formă de amenzi în mărime de la 900 lei până la 1.500 lei şi în total puncte de penalizare – 130. Iar şoferii care au părăsit locul accidentului rutier, riscă a fi privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

De la începutul lunii curente au fost înregistrate 97 accidente rutiere cu părăsirea locului, dintre care 47 de şoferi au fost identificaţi, iar materialele acumulate de către poliţişti au fost remise instanţei de judecată pentru sancţionarea acestora cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

Totodată, 6 angajaţi ai Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră au participat la 8 şedinţe de judecată, privind sancţionarea conducătorilor auto vinovaţi de producerea accidentelor rutiere, înregistrate anterior.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *