retinere-2 hoti ce au furat 2 automobile in valoare de 50 000 de euro

retinere-2 hoti ce au furat 2 automobile in valoare de 50 000 de euro

retinere-2 hoti ce au furat 2 automobile in valoare de 50 000 de euro

Ofiţerii de investigaţii din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au împiedicat activitatea criminală a doi indivizi care ar fi furat două maşini de model „Mercedes-Benz GL 320” cu scopul de a le vinde în Ucraina.

Suspecții, în vârstă de 27 și 43 de ani, originari din raionul Vulcănești, au închiriat inițial automobilul în valoare de 25 de mii de euro pentru a face un duplicat la chei.

Conform informaţiilor acumulate, unul din automobile a fost furat de pe teritoriul unei parcări, la finele lunii iunie curent. Aceştia s-ar fi folosit de neatenţia paznicului şi ar fi ieşit neobservaţi cu automobilul. Unitatea de transport a fost depistată de către poliţişti în garajul unuia dintre bănuiţi, în cadrul percheziţiilor desfăşurate la domiciliile lor.

Numerele de înmtariculare erau scoase de la automobil şi ar fi planificat să fie vândut în Ucraina.

În seara comiterii furtului suspecții s-au deplasat într-o direcţie necunoscută, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii şi în special automobilul, aceştia au dezactivat sistemul de navigare GPS, astfel încât administraţia firmei nu avea posibilitate tehnică de a localiza unitatea de transport.

Ambii au fost încătuşaţi şi escortaţi în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău. Instanţa de judecată a aplicat măsura de reprimare sub formă de arest pe un termen de 30 de zile. Ei sunt cercetaţi penal pentru furt în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 ani până la 12 ani.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *