Incediu mare linga cimitirul Sfintul Lazar.

Incediu mare linga cimitirul Sfintul Lazar.

Incediu mare linga cimitirul Sfintul Lazar.

Un nou incendiu puternic a avut loc aseara in capitala. A ars o gunoiste de langa cimitirul Sfantul Lazar si , respectiv, oamenii s-au speriat din nou, pentru ca un nor urias de fum a cuprins cartierul Posta Veche. Totusi, flacarile nu au ajuns la morminte.

Potrivit pompierilor, flacarile au pornit de la crengile si gunoiul adunat in preajma cimitirului. Valvataia a izbucnit in jurul orei 22. Au ars peste 250 de metri patrati.

Diana ȚURCAN, PURTĂTOR DE CUVÂNT, SPCSE: “Motivele producerii incendiului la moment nu se cunoaste, circumstantele urmeaza a fi stabilite. Totodata pompierii atentioneaza oamenii sa fie prudenti cu focul in sezonul canicular.”

Desi focul era chiar in preajma cimitirului sf Lazar, valvataia nu s-a extins pana la locurile de veci. Doua autospeciale au luptat cu flacarile aproape patru ore. In urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Ieri la sedinta de urgenta a Serviciului Situatiilor Exeptionale, autoritatile au decis ca oricine are nevoie poate lua crengile adunate in urma intemperiilor din aprilie. Acum patru zile un alt incendiu puternic a mistuit o gunoiste de pe soseaua Balcani. Atunci a ars o suprafara de aproape trei hectare, pe care, la fel, erau depozitate crengi.
Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *