Un sofer beat din s. Berezoaia a ucis un copil de 4 luni

Un şofer BEAT a UCIS un bebeluş

Un şofer BEAT a UCIS un bebeluş

Durere fără margini într-o familie din satul Brezoaia, raionul Ştefan Vodă. Teribilismul unui şofer care urcat la volan beat criţă le-a omorât bebeluşul de doar patru luni. Tânărul de 19 ani a lovit în viteză căruciorul în care se afla micuţul şi a fugit de la faţa locului.

Tragedia s-a întâmplat sub privirile neputincioase ale mamei. Făptaşul, aflat în stare avansată de ebrietate, a fost reţinut la scurt timp de poliţie.

Pentru familie, nenorocirea este dublă, deoarece acesta este al doilea copil pe care îl pierd. Primul băieţel a murit la naştere.

Mama, în vârstă de 21 de ani, a ieşit la plimbare cu micuţul. Femeia îşi aminteşte cu groază cele întâmplate. Ea stătea de vorbă cu vecina, iar căruciorul în care se afla bebeluşul era la câţiva metri depărtare.

După urmele de cauciuc, lăsate pe asfalt, se vede că maşina a ieşit de pe carosabil şi a lovit în plin căruciorul.

„Noi am văzut că venea o maşină, dar nu am mutat copilul din loc, pentru că era curent. L-am lăsat pe pod, acolo. Şoferul venea din acea direcţie, fuma şi a început să conducă haotic. Am sărit de pe bancă, dar nu am reuşit să fac nimic. Am văzut numai cum căruciorul a zburat”, a mărturisit mama copilului, Marina Colesnicenco.

Copilul a murit în drum spre spital. Tatăl bebeluşului muncea în Rusia. Bărbatul a venit acasă cu primul avion, pentru a-şi înmormânta feciorul.

„Primul copil s-a stins la naştere. S-a născut, a trăit doar un minut şi a murit. Acesta este al doilea. Sărmanii, nu ştiu cum vor suporta tragedia. Ea spune că nu vrea să trăiască, se întreabă cum va trăi fără copilul ei”, a spus bunica bebeluşului, Svetlana Buzulan.

Şoferul, în vârstă de 19 ani, este din aceeaşi localitate. După accident el a coborât din automobil, s-a speriat şi a fugit de la faţa locului.

Vecinii spun că tânărul consuma des alcool.

„Ce fel de şofer este el? E un copil încă. Nici permis de conducere nu are, nici documente pe maşină. ”

„El a vrut să aprindă o ţigară şi a pierdut controlul volanului.”

Potrivit poliţiei, şoferul era în stare avansată de ebrietate. Concentraţia de alcool în sânge era de patru ori mai mare decât norma admisă.

„Pentru comiterea accidentului rutier, care s-a soldat cu decesul minorului, înfăptuitorul este pasibil de răspundre penală de la 4 la 8 ani de închisoare. Pentru părăsirea locului riscă inchisoare până la doi ani”, a declarat inspectorul Andrei Popovici.

Tânărul va fi judecat pentru omucidere. El riscă ani grei de puşcărie.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *