Percheziții în cafenelele „Taxi Blues”. Evaziune fiscala

Percheziții în cafenelele "Taxi Blues". Evaziune fiscala

Percheziții în cafenelele „Taxi Blues”. Evaziune fiscala

Procurorii pentru cauze speciale şi inspectorii de investigaţii au descins astăzi în mai multe localuri din Capitală. Cele 27 de percheziţii au fost efectuate într-un dosar de evaziune fiscală în sumă de aproape şase milioane de lei.

În acest caz au fost reţinute trei persoane, foşti angajaţi de la Fisc şi întreprinzători, care gestionează mai multe restaurante şi cafenele.

„Sunt implicați mai mulți directori, administratori de aceste cafeneli, inclusiv și persoane foste angajate de la FISC, care dispun de cunoștințe speciale în domeniu. După ridicarea tuturor obiectelor și tuturor probelor urmează să ne apreciem cu măsura preventivă. Gestionau nemijlocit țineau la control întreaga schemă infracțională trei persoane de bază”, a declarat procurorul Lilian Bacalîm.

Din 2015 şi până în prezent, persoanele reţinute au obținut venit în valoare de 18 milioane de lei, bani pe care nu i-au declarat şi nu au achitat impozite.

În cadrul percheziţiilor au fost ridicate mijloace financiare în sumă de 210 mii de lei, calculatoare, aparate de casă şi documente fiscale și contabile.

Cei trei suspecţi riscă până la şase ani de închisoare sau amendă de aproximativ 270 de mii de lei.

De asemenea, localurile vizate în dosar ar putea fi lichidate.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *