Compania rusă de securitate Kaspersky Lab este acuzată că a furat informaţii SECRETE de la Guvernul SUA

Compania rusă de securitate Kaspersky Lab este acuzată că a furat informaţii SECRECompania rusă de securitate Kaspersky Lab este acuzată că a furat informaţii SECRETE de la Guvernul SUA TE de la Guvernul SUA

Compania rusă de securitate Kaspersky Lab este acuzată că a furat informaţii SECRETE de la Guvernul SUA

Compania rusă de securitate informatică Kaspersky Lab este acuzată că a furat informaţii cu caracter secret de la Guvernul Statelor Unite.

Dezvăluirile au fost făcute de serviciile secrete din Israel, care au menţionat că Rusia a sustras date inclusiv de la Agenţia Naţională de Securitate de la Washington.

Potrivit autorităţilor israeliene, furtul a fost comis în 2015 prin intermediul scanării de antivirusul Kaspersky a tuturor documentelor din calculatoare. Încă de la începutul toamnei, Statele Unite au început să suspecteze compania.

Ca urmare, departamentul de Securitate Internă a cerut tuturor agenţiilor guvernamentale să elimine softurile companiei ruseşti din sistemele IT.

Reprezentanţii de la Kaspersky Lab au negat în repetate rânduri că ar avea legături cu Kremlinul şi susţin că ar fi devenit pionii jocului geopolitic dintre Statele Unite şi Rusia.

Antivirusul acestei companii este folosit de aproximativ 400 de milioane de oameni din întreaga lume.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *