Contrabanda cu haine de brand la Comrat

Contrabanda cu haine de brand la Comrat

Contrabanda cu haine de brand la Comrat

Trei locuitori ai orașului Comrat sunt cercetați penal pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, estimate la peste 300 mii lei. Cei trei cumpărau bunurile din Ucraina și le aduceau ilegal în țară prin regiunea transnistreană.

Suspecții au fost reținuți în flagrant delict în apropiere de localitatea Mihailovca, raionul Cimișlia. Aceștia se deplasau cu două auvehicule, dintre care una era destinată pentru a transporta mărfa de contrabandă, iar cea de-a doua era utilizată pentru a inspecta drumul. Maşinile au fost escortate de Serviciul vamal.

În urma controlului, vameșii au numărat 1 039 de piese vestimentare, 367 de articole de încălțăminte, 71 de curele și 27 de genți din piele ecologică. Majoritatea aveau marcajele unor branduri renumite, fiind astfel susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Pe numele persoanelor a fost deschise dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Dacă vor fi găsiţi vinovati, indivizii riscă până la 10 ani de închisoare.

Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *