Un barbat a fost reprezentat, in ultimii 4 ani, de 130 de avocati platiti de stat

Un barbat a fost reprezentat, in ultimii 4 ani, de 130 de avocati platiti de sta

Un barbat a fost reprezentat, in ultimii 4 ani, de 130 de avocati platiti de sta

V-ati imaginat vreodata cum este ca 130 de avocati sa munceasca pentru voi? Ei bine, daca acest lucru vi se pare imposibil, din cauza costurilor care implica angajarea unui avocat, noi va contrazicem si va spunem ca este posibil. Doar ca aparatori sunt platiti din bugetul de stat, scrie Bizlaw.md

Vorbim despre un caz demn de a intra în Cartea Recordurilor care se referă la 130 de avocaţi şi un singur client. Acesta se judecă cu zeci de instituţii ale statului, pentru care tot statul plăteşte. Zeci de mii de lei au fost achitaţi pentru serviciile apărătorilor acordaţi din oficiu, întrucât clientul nu ar avea venituri suficiente. Totuşi, dacă ar fi apelat la avocaţi pe care să-i plătească din buzunarul său, bărbatul ar fi trebuit să achite aproximativ 850 de mii de lei, ţinând cont că, în medie, reprezentarea într-un dosar costă în jur de 6.500 de lei.

Este vorba de un bărbat care, pe parcursul a câţiva ani, a înaintat sute de cereri de chemare în judecată împotriva mai multor instituţii, iar avocaţii, care au muncit pentru el, au fost delegaţi de către Consilul Naţional pentru Asistenţa Juridică Garantată de Stat (CNAJGS). Din lipsă de venituri, bărbatului i-au fost acordaţi apărătorii aşa cum prevede legea. Culmea este că, într-un caz, CNAJGS a trebuit să desemneze un avocat, pentru a-l reprezenta pe bărbat, într-un litigiu chiar împotriva Consiliului.

Potrivit reprezentanţilor Organizaţiei Teritoriale Chişinău a CNAJGS, din 2013 bărbatul s-a adresat de 900 de ori pentru a fi reprezentat în instanţă. Totuşi, Consiliul a efectuat, din 2014 şi până în prezent, 538 de desemnări. Mai exact:

anul 2013 – 1;
anul 2014 – 9;
anul 2015 – 60;
anul 2016 – 335;
anul 2017- 128;
anul 2018 – 6.
Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *